Cine poate fi producător ASAT?

Pentru a cunoaște mai bine experiența în producția agroecologică a legumelor și motivația unui producător pentru modelul ASAT, asociația solicită completarea unui scurt chestionar tematic. 

Criterii călăuzitoare de aderare la ASAT:

  • producător agricol de mică dimensiune (de semi-subzistență);
  • gospodăria (terenul cultivat) se află la maxim 70 km distanță față de orașul unde se dorește crearea unui grup de consumatori;
  • experiență de minim 3 ani în domeniul agricol legumicol;
  • cunoștințe și/sau experiență în aplicarea unor practici agroecologice, care să respecte resursele naturale (apă, pământ) și animalele, precum și comunitatea locală
  • teren exploatabil pentru parteneriatul ASAT de minim 2000 -3000 m2
  • practici de agricultură naturală, fără îngrășăminte chimice, erbicide, pesticide pentru întreaga producție
  • capacitatea de recoltare completă a întregii producții săptămânale într-un interval scurt de timp (în ziua distribuției)
  • capacitatea de a lucra constructiv și respectuos cu zilieri, mai ales pentru recolta, pentru care timpul alocat e mai scurt 
  • interesat/ă de dezvoltarea unor relații directe cu consumatori, bazate pe transparență privind practicile de producție, calcularea bugetului, gestionarea problemelor legate de cultură;
  • deschidere pentru organizarea de vizite la gospodărie;
  • interes pentru păstrarea biodiversității, inclusiv față de folosirea semințelor tradiționale, non-hibrid.

Producătorii motivați conform acestor valori, vor fi sprijiniți de asociația ASAT în inițierea parteneriatului de solidaritate prin explicarea în detaliu a modelului și a instrumentelor aferente: contract cu grupul de consumatori, calcul de buget, lista provizorie a legumelor, etc. și prin punerea în contact cu alți producători ASAT cu experiență.

Doneaza

Donează Asociația ASAT
RO13BTRLRONCRT0263555601

Afilieri internaționale

Parteneri cu organizatiile