Beneficii Consumatori

Consumatorii ASAT sunt grupul de solidaritate care se formează în jurul micilor producători ASAT, care susțin prin abonamente anuale producția și care se bucură de recolta obținută, în mod egal. În parteneriatele ASAT, se trece dincolo de logica cerere-ofertă din piața și se mizează pe crearea de relații solide, transparente și stabile între grupul de consumatori și producătorul ASAT care îi hrănește. Consumatorii se angajează la a primi coșul de legume săptămânal și a contribui cu un avans și rată lunară, pe un întreg sezon agricol prin încheierea unui contract individual cu producătorul. Distribuţia legumelor are loc într-o locaţie comună şi într-un interval orar prestabilit. 

Consumatorii au acces la vizite, evenimente și voluntariat la grădină, cât și la cunoștințele producătorului care le poate explica în detaliu orice curiozitate despre producția și grădina sa. Sunt implicați în planificarea sezonului și consultați în ceea ce privește tipurile de legume, soiurile lor, ambalajele folosite și chiar investițiile necesare în dezvoltarea grădinii ASAT.

Nu este exclus ca unii consumatori să migreze de la un producător ASAT la altul in sezoane diferite. Acest lucru nu este posibil in cursul aceluiași sezon agricol. Bineînțeles, interschimbul de experiențe, informații și idei despre hrana locală va duce pe parcursul sezoanelor la formarea unei comunități de consumatori în jurul grădinii și producătorului ASAT.

Beneficiile consumatorilor în parteneriatele ASAT:

Doneaza

Donează Asociația ASAT
RO13BTRLRONCRT0263555601

Afilieri internaționale

Parteneri cu organizatiile