Asociația ASAT

Asociația ASAT (Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești) a început să activeze inițial ca un grup informal de consumatori împreună cu un producător local, prin pilotarea unui parteneriat de agricultură susținută de comunitate în anul 2008. La baza dezvoltării de parteneriate ASAT stă Carta ASAT, inspirată parțial de principiile agriculturii susținute de comunitate practicate în Franța. Ulterior ASAT s-a constituit în 2014 ca persoană juridică sub formă de ONG bazat pe un set simplu și direct de obiective. 

Misiunea ASAT este de a acționa în domeniul susținerii agriculturii de mici dimensiuni și scopul de a contribui la dezvoltarea unei agriculturi sustenabile din punct de vedere de social, de mediu și economic. 

Obiectivele ASAT: 

  • Dezvoltarea, promovarea și monitorizarea la nivel național a parteneriatelor de solidaritate de tip ASAT, dezvoltate în sprijinul micilor producători agricoli, cu respectarea principiilor Cartei ASAT
  • Promovarea protecției mediului înconjurător prin dezvoltarea unor practici sustenabile de agricultură de proximitate
  • Promovarea unui comportament responsabil și a achizițiilor durabile în rândul consumatorilor urbani. 

Asociația ASAT funcționează ca un centru de resurse și suport pentru persoanele interesate de promovarea și implementarea parteneriatelor de solidaritate de tip ASAT. 

Doneaza

Donează Asociația ASAT
RO13BTRLRONCRT0263555601

Afilieri internaționale

Parteneri cu organizatiile