Producători

Micii producători agroecologici sunt supuși unor presiuni enorme pe piață din partea agriculturii industriale (care beneficiază de subvenții agricole) și sunt mult mai expuși riscurilor care țin de factorii de mediu sau sociali. În ceea ce privește dezvoltarea propriilor ferme și gospodării, nu au acces ușor la terenuri, credite sau investiții, deci sunt într-o situație constantă de precaritate.

 

Cu toate acestea, agricultura țărănească este o sursa de hrană locală sigură, nutritivă și cu gust, care hrănește de generații spațiul urban. Mai mult decât atât, tehnologia țărănească cu impact redus din aceste grădini și gospodării aduce beneficii de mediu și sociale, fiind în strânsă legătură cu comunitatea locală. În ultimii 15 ani, accesul la piață pentru acești mici producători a devenit mult mai greoi și dintr-un cumul de factori, micii producători și fermele de semi-subzistență sunt într-un proces continuu de dispariție în România.

 

Agricultura susținută de comunitate vine ca o soluție de partajare a riscurilor producției agroecologice la scară mică, implicând consumatorii direct în destinul și dezvoltarea acestor producători locali. Solidaritatea, ajutorul reciproc și o conștientizare a impactului problemelor sistemului alimentar global la nivel local sunt foarte importante pentru susținerea agriculturii țărănești.

 

De-a lungul celor 13 ani de activitate, asociația ASAT a sprijinit un număr total de 22 de producători, dintre care 11 femei,  să-și dezvolte parteneriate de solidaritate cu consumatori din mediul urban.

Doneaza

Donează Asociația ASAT
RO13BTRLRONCRT0263555601

Afilieri internaționale

Parteneri cu organizatiile