FILMUL ASAT

ASAT este un model de Agricultură Susținută de Comunitate (ASC) care aduce principiile modelului francez AMAP (Association pour le Maintien de l'Agriculture Paysanne) al parteneriatelor de solidaritate între mici producători agricoli și consumatori urbani. La baza acestui model stă o relație directă între consumatori și agricultori care contribuie la un sistem alimentar mai just și mai sustenabil, centrat pe producția locală. [mai mult...]

 

Un parteneriat ASAT este un angajament reciproc în care oamenii beneficiază în mod egal de recolta de pe o anumită suprafață agricolă cultivată în condiții de transparență de un mic producător. Această formă de cooperare între cetățeni din mediul urban și rural vizează creșterea accesului la hrană sănătoasă și produsă local, prin practici de agricultură tradițională, agroecologică sau chiar certificată ecologic.

 

O explicație pe scurt a acestui model și a beneficiilor sale, se regăsește în video-ul Participă în parteneriatele de Agricultură susținută de comunitate (ASAT)

 

Doneaza

Donează Asociația ASAT
RO13BTRLRONCRT0263555601

Afilieri internaționale

Parteneri cu organizatiile